Horeca Venray en verenigingsleven Geijsteren komen in actie voor het door brand getroffen e't Trefpunt in Geijsteren.
Horeca Venray en verenigingsleven Geijsteren komen in actie voor het door brand getroffen e't Trefpunt in Geijsteren. Foto: SK-Media

Horeca en verenigingen starten crowdfundingsactie voor ‘t Trefpunt

Algemeen

Eet- en drinkcafé  ‘t Trefpunt aan de Dorpsstraat in Geijsteren is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een verwoestende brand. “Dat is natuurlijk al een ramp voor ondernemers, maar in de week na de heropening van de horeca maakt een dergelijke klap de rampspoed helemaal compleet”, meldt Gijs Schapendonk, voorzitter van de afdeling Venray van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van Proeflokaal Goesting. 


Vanuit de Venrayse horeca wordt meegevoeld en -gedacht met de eigenaren Roel en Lean Groetelaers van ‘t Trefpunt. De horecaondernemers willen tevens een duidelijk collectief signaal afgeven en zetten een crowdfundingsactie op om hun collega’s te helpen met de wederopbouw van ‘t Trefpunt. De eerste contouren van de actie zijn al zichtbaar.

Ook de samenwerking met de dorpsraad en het verenigingsleven in Geijsteren wordt gezocht. “We hebben de koppen snel bijeengestoken en onze krachten inderdaad gebundeld”, zegt Schapendonk. “Donaties voor Roel en Lean kunnen worden gestort op het rekeningnummer van het Koninklijk St. Willibrordus Gilde Geijsteren: NL15RABO0156302578. We gaan als horeca tevens allerlei acties bedenken en uitzetten. Meer daarover wordt binnenkort gecommuniceerd via de sociale en lokale media.”

Uit de krant