Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het eerste WhatsApp-buurtpreventiebord is onthuld.&nbsp;</p>

Het eerste WhatsApp-buurtpreventiebord is onthuld. 

(Foto: Hoedemaekers Venray)

Eerste buurtpreventiebord WhatsApp onthuld

Burgemeester Luc Winants en wethouder Cor Vervoort onthulden dinsdag het eerste WhatsApp-buurtpreventiebord op de hoek Alaertslaan/ Hoopweg in Venray. De komende tijd komen er meerdere WhatsApp-borden bij op strategische plekken in de dorpen en wijken. 


De gemeente geeft daarmee gehoor aan een veelgevraagde oproep om deze borden te plaatsen. Wethouder Vervoort: “We vinden het belangrijk dat inwoners met elkaar nadenken over het verbeteren van de veiligheid in de buurt. Het starten van een WhatsAppgroep in wijk of dorp is een mooie, laagdrempelige manier om je buurt te informeren over verdachte situaties of als alertheid geboden is. Dit komt de veiligheid ten goede. Net als de politie, juichen wij als gemeente de komst van meer WhatsAppgroepen in de dorpen en wijken toe. Door het aanschaffen en plaatsen van de borden, dragen we als gemeente ons steentje hieraan bij.”

WhatsApp-buurtpreventie is een initiatief van en voor bewoners. In 2020 is er, op initiatief van Hein Salentijn, in de gemeente Venray een overkoepelende beheerdersgroep opgestart. Ook een WhatsApp groep starten in de buurt of aansluiten bij de overkoepelende beheerdersgroep? Neem dan contact op met Hein Salentijn of Joerie Basten via wabpvenray@ziggo.nl of bezoek de website www.wabpvenray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten