Max van de Langenberg is donderdag in het zonnetje gezet.
Max van de Langenberg is donderdag in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray

Bronzen waarderingspenning voor Max van de Langenberg

Algemeen

Max van de Langenberg (84) uit Venray ontving donderdag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray. De penning werd aan hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens een bijeenkomst van het GehandicaptenPlatform Venray (GPV) in de raadszaal van de gemeente Venray.

Max van de Langenberg zet zich al 21 jaar belangeloos in voor het GehandicaptenPlatform Venray, waar hij één van de grondleggers van is. 

In de periode 1992 – 1995 bracht hij samen met anderen diverse partijen samen. In 1995 is vervolgens de Stichting GehandicaptenPlatform Venray opgericht. Tot op de dag van vandaag is hij betrokken bij dit platform.

Max van de Langenberg is zeer betrokken bij alles wat te maken heeft met de deelname van mensen met een beperking aan de samenleving. Hij heeft veel projecten van de gemeente intensief gevolgd en gecontroleerd op toegankelijkheid. 

Voor Van de Langenberg is het ook niet meer dan vanzelfsprekend dat gehandicapten van openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Welk probleem zich ook voordoet, hij zoekt altijd naar een passende oplossing. Daarvoor onderhoudt hij contacten met Arriva, Omnibuzz, taxibedrijven en de gemeente. Ook het leerlingenvervoer en de toegankelijkheid van VieCuri hebben zijn volle aandacht. De Venraynaar heeft aangegeven dat hij het wat rustiger aan wil gaan doen. 

De uitreiking was oorspronkelijk gepland op 23 december 2020. In verband met de coronamaatregelen kon deze uitreiking toen helaas niet doorgaan en is deze verzet naar donderdag 1 juli.

Uit de krant