Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De fietsroute Maaspark Ooijen-Wanssum ligt klaar.&nbsp;</p>

De fietsroute Maaspark Ooijen-Wanssum ligt klaar. 

(Persfoto Ooijen-Wanssum)

Muziek, kunst en acrobatiek tijdens finaledag Ooijen-Wanssum

Tijdens de ‘Grand Finale’ van Maaspark Ooijen-Wanssum op zaterdag 3 juli worden de deelnemers aan de fietsroute verrast door allerlei artiesten. Zo treden er muziekgezelschappen op, is er een kunstenaar aanwezig en kunnen de fietsers genieten van een acrobatenact.

Onder de artiesten bevinden zich de Flying Acrobats. Zij verzorgen een show met sprongen op een trampoline. Francois Blanc is ook aanwezig. Bij deze poppenact zoekt Francois op zijn eigen wijze hulp bij het schilderen van een portret. Ook lokale artiesten en muziekgezelschappen, zoals de fanfare van Meerlo en zanger Huub Janssen, verzorgen optredens in het gebied. De exacte locaties van de artiesten blijven een verrassing. Deelnemers aan de fietstocht kunnen tussen 13.00 uur en 18.00 uur de gemarkeerde route in het gebied volgen en komen dan vanzelf de artiesten tegen.

Gedurende de dag kunnen geïnteresseerden ook de documentairefilm van Marijn Poels bekijken. De film wordt op groot scherm uitgezonden aan de Geijsterseweg 12b in Wanssum. Met de documentairefilm wordt voor de laatste keer teruggekeken op de vele werkzaamheden die de afgelopen jaren in het gebied zijn uitgevoerd.

‘s Middags wordt in Wanssum ook het torentje van Wanssum geopend. Het torentje, dat bewaard is gebleven na de sloop van Den Schellaert, heeft een nieuwe plek gekregen als kunstwerk in de Molenbeekdelta. De sokkel van het kunstwerk, waar de kinderen van de Wanssumse basisschool een bijdrage aan hebben geleverd, is speciaal voor het torentje ontworpen.

De opening van het kunstwerk is alleen voor genodigden toegankelijk. Anderen kunnen de opening, om 15.30 uur, via een livestream volgen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten