Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Lintje voor Ernest Raedts.&nbsp;</p>

Lintje voor Ernest Raedts. 

(Foto: Rob Beckers)

Lintje voor Ernest Raedts

Burgemeester Luc Winants reikte vrijdag in de Grote Kerk een koninklijke onderscheiding uit aan Ernest Raedts (75) uit Venray. Dit deed hij tijdens de officiële opening van de tentoonstelling Venray uit het puin herrezen in het Venrays Museum. Raedts is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Ernest Raedts heeft een bijzondere staat van dienst als lid van het bestuur van het Venrays Museum, waarvan hij sinds 2003 voorzitter is. Vanaf 2017 is hij intensief betrokken geweest bij de nieuwbouw en herinrichting van het Venrays Museum op de huidige locatie. Een transitie van een heemkundehuis – ’t Freulekeshuus – naar een volwaardig museum, waarin ook andere cultuurhistorische verenigingen onderdak vinden. Op 25 juni werd dit project afgesloten met de opening van de tentoonstelling.

Mede op initiatief van Ernest Raedts is in 2018 een comité opgericht met als doel: het verrichten van onderzoek en documenteren van de geschiedenis van de wederopbouw en uitbreiding van Venray in de naoorlogse periode. Dit is onder meer tot uitdrukking gekomen in een tentoonstelling en een film over deze periode. De bijdrage van het museum en in het bijzonder van Raedts, is daarbij van wezenlijk belang geweest.

Ernest Raedts heeft te kennen gegeven dat hij in de loop van 2021 het voorzitterschap van het Venrays Museum graag wil overdragen. Deze koninklijke onderscheiding bij de opening van de tentoonstelling is een mooie bekroning voor al zijn inspanningen. Tegelijkertijd is het een waardering voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij het Venrays museum.

De tentoonstelling is tot 31 december 2021 in het Venrays museum te bezoeken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten