Rockopera EVE, Storm is coming komt naar Schouwburg Venray.
Rockopera EVE, Storm is coming komt naar Schouwburg Venray. Foto: Persfoto

Limburgse rockopera EVE, Storm is coming in schouwburg

Algemeen

Op vrijdag 25 juni 2021 start de kaartverkoop van dé Limburgse rockopera EVE, Storm is coming. De wereldpremière van deze theaterproductie vindt plaats op vrijdag 8 oktober 2021 in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Twee dagen later, op 10 oktober 2021, wordt de tweede voorstelling opgevoerd in Schouwburg Venray. 

Schunck, de veelzijdige culturele instelling uit Heerlen, is initiatiefnemer én producent van deze geheel Limburgse productie. Het Engelstalige verhaal is geschreven door muzikant en componist Hans Lenssen, afkomstig uit Horst. Lenssen componeerde ook alle muziekstukken voor de rockopera. Na een geslaagde zoektocht naar Limburgs talent eerder dit jaar, komen professioneel én amateurtalent samen op het podium dat Schunck biedt.

Rockopera EVE, Storm is coming, is een rockopera over de eindeloze menselijke drang naar welvaart en de gevolgen voor onze aarde. Een verhaal over liefde en verlies. Een waarschuwing voor huidige en toekomstige generaties… Het aangrijpende verhaal wordt verteld aan de hand van nieuwe composities met stevige rockinvloeden geïnspireerd door zowel de jaren 70 als hedendaagse rock zoals David Bowie, Pink Floyd en Muse. 

Driejaarlijks produceert en organiseert Schunck Muziek & Dans een grote theaterproductie met als uitgangspunt verbinden. Muziek, dans en productie smelten samen. Talenten jong en oud, bundelen hun krachten. Muzikanten, dansers en zangers, zowel amateur als (semi) professioneel. Ook de musicalsterren van Musical Unlimited krijgen een rol in de rockopera. Onder begeleiding van een professionele regisseur en docenten van Schunck Muziek & Dans maken zij de productie gezamenlijk tot een succes.

Schunck heeft talentontwikkeling hoog op de agenda staan en heeft daarom eerder dit jaar met het houden van audities iedereen de kans gegeven een rol te spelen in de Limburgse rockopera. Een droom die voor menig (beginnend) muzikant of zanger hiermee uitkomt. De titelrol wordt vertolkt door de 16-jarige Lynn Sleeuwen uit Horst aan de Maas. Zij volgt momenteel de opleiding muzikant met discipline zang aan het Vista College in Heerlen.

Tickets voor de voorstellingen zijn vanaf 25 juni online te koop via https://schunck.nl/rockopera-eve-storm-is-coming of de website van de theaters. Tickets voor de voorstelling in Heerlen zijn te koop vanaf 16,50 euro en in Venray vanaf 17,50 euro.

Uit de krant