Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

VieCuri: versoepeling bezoekregeling en dragen mondneusmasker

Vanaf maandag 28 juni mogen er in ziekenhuis VieCuri per patiënt weer meerdere bezoekers per dag op bezoek komen, mits ze elkaar afwisselen. De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat de kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.

Bezoekers zijn welkom van maandag t/m vrijdag van 18.00 – 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 – 16.00 uur.

Vanaf zaterdag 26 juni is het niet meer verplicht om in VieCuri een mondkapje te dragen. Alleen in situaties waar de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd, geldt de mondkapjesplicht. “Onze medewerkers dragen bij zorgcontacten binnen de 1,5 meter een mondneusmasker, al dan niet aangevuld met een beschermende bril afhankelijk van de werkzaamheden”, meldt een woordvoerder. 

VieCuri stelt als voorwaarde aan de versoepelingen, dat iedereen zich aan de coronabasisregels houdt die gelden binnen het ziekenhuis:

  • Blijf bij klachten thuis;
  • Was of desinfecteer regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik;
  • Schud geen handen;
  • Houd 1,5 meter afstand. Daar waar dat niet kan (bijvoorbeeld in een volle wachtkamer) draag je een mondkapje.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten