Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Huurders Jerusalemgebouw ontvangen betaalde huur terug.</p>

Huurders Jerusalemgebouw ontvangen betaalde huur terug.

(Foto: pixabay)

Huurders Jerusalemgebouw ontvangen betaalde huur terug

Ondernemers in de cultuursector die een ruimte huren in het Jerusalemgebouw in Venray, ontvangen hun betaalde huur terug over de periode dat het gebouw gesloten is geweest vanwege corona. Met de huurcompensatie van in totaal 43.000 euro hoopt het college van B en W dat de ondernemers weer een goede start kunnen maken in het nieuwe cultuurseizoen. 

Door de coronamaatregelen is het Jerusalemgebouw tijdelijk gesloten geweest. Hierdoor konden lange tijd geen muziek- en danslessen en andere cursussen plaatsvinden in het gebouw. Wel bleven de ondernemers de huur betalen. Daarbij maakten ze ook extra kosten om op andere, creatieve manieren hun cursisten tijdens de lockdown te bereiken en betrekken. Toch lukte dat niet altijd en zagen ook deze ondernemers hun werk en inkomen deels wegvallen.

Wethouder Anne Thielen: “Het Jerusalemgebouw is het culturele kloppend hart van Venray. Juist de afgelopen jaren hebben zich hier diverse culturele aanbieders gevestigd om vanuit een centrale voorziening te bouwen aan een breed cultureel en maatschappelijk aanbod. Dat is goed gelukt en daar zijn we ook trots op. We vinden het ook ontzettend belangrijk dat deze aanbieders goed uit de coronacrisis komen. Hopelijk bieden we hen met deze huurcompensatie een impuls om in het nieuwe cultuurseizoen een goede herstart te maken.”

De huurcompensatie is onderdeel van het Herstelplan Corona, dat de gemeenteraad op 11 mei van dit jaar heeft vastgesteld, waarbij de gemeente ruim 1 miljoen euro beschikbaar stelt om ondernemers, culturele- en maatschappelijke instellingen zo goed mogelijk uit de coronacrisis te helpen. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten