Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Muzikant en presentator Frans Pollux.&nbsp;</p>

Muzikant en presentator Frans Pollux. 

(Foto: Persfoto)

Frans Pollux maakt podcast en lied voor Maaspark Ooijen-Wanssum

Muzikant en presentator Frans Pollux heeft speciaal voor Maaspark Ooijen-Wanssum een zestal ‘wandelverhalen’ gemaakt die als podcast te beluisteren zijn. Ook schreef Pollux een single over het nieuwste natuurgebied van Limburg met als titel ‘Van ’t Paad aaf!’. De single is vanaf vandaag te vinden op Spotify.

Het lied dat Pollux geschreven heeft, is een ode aan het bijzondere karakter van het Maaspark. Waar in veel natuurgebieden bezoekers vooral op de aangelegde paden moeten blijven en de vaste routes volgen, is het bij Maaspark Ooijen-Wanssum juist de bedoeling dat bezoekers het pad verlaten om het gebied te ontdekken. Het lied is een cadeau aan de bewoners die de afgelopen jaren overlast hebben ervaren van de werkzaamheden. Voor bezoekers aan het Maaspark is het lied een mooie uitnodiging om het gebied in optima forma, buiten de gebaande paden, te verkennen.

Dat Pollux goed naar zijn eigen songtekst luistert, blijkt uit de zes wandelverhalen die hij gemaakt heeft. In de wandelverhalen, die als podcast te luisteren zijn, loopt Frans Pollux dwars door het natuurgebied en praat hij met inwoners, architecten, archeologen, ecologen en andere betrokkenen over het ontstaan en de kenmerken van Maaspark Ooijen-Wanssum. In het gebied staan QR-codes waarmee de wandelverhalen door bezoekers beluisterd kunnen worden. De eerste wandelverhalen zijn in de loop van de week te luisteren via de podcastapps van Google, Apple én op Spotify.

Maaspark Ooijen-Wanssum is met 540 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg. In dit gebied staat het oorspronkelijke Maasterrassenlandschap centraal en is de invloed van het water overal merkbaar. Beken, moerasbossen en met grondwater gevoede laagtes vormen een zeer gevarieerd gebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Eens in de zoveel tijd stroomt er Maaswater door het gebied. Afhankelijk van de waterstand in de Maas is het gebied dan meer of minder toegankelijk. Bij hoge waterstanden stromen de hoogwatergeulen in Ooijen en Wanssum als eerste mee. Wanneer de waterstanden in de Maas verder stijgen, zal de tien kilometer lange oude Maasarm zich vullen en meestromen met ‘Mooder’ Maas.


Gedurende de hele maand juni vinden er diverse activiteiten plaats in Maaspark Ooijen-Wanssum zodat inwoners het nieuwe gebied kunnen ontdekken. Op 3 juli wordt het project afgesloten tijdens de zogeheten grand finale. Met een fietsroute met verrassende acts en de première van de documentairefilm van Marijn Poels wordt het project afgesloten. Kijk voor meer informatie over de ‘Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum’-maand op www.ooijen-wanssum.nl/beleef

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten