Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De Venrayse bibliotheek start op 24 juni met een wekelijks spreekuur informatiepunt Digitale Overheid.</p>

De Venrayse bibliotheek start op 24 juni met een wekelijks spreekuur informatiepunt Digitale Overheid.

(Foto: Persfoto)

Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek

Veel zaken regel je tegenwoordig via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig en kunnen wel wat hulp gebruiken. Daarom start de bibliotheek in Venray vanaf donderdag 24 juni met een informatiepunt Digitale Overheid.


Bij dit informatiepunt kunnen bezoekers elke donderdag tussen 15.30 tot 17.00 uur terecht met vragen over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Klanten worden geholpen met het vinden van informatie op internet of worden doorverwezen naar één van de lokale partners of landelijke instanties voor verdere hulp. Het spreekuur is gratis en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl/ido.

Het informatiepunt is een onderdeel van het landelijke programma Digitale Inclusie. De landelijke overheid wil dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen en ziet hierin een rol voor de bibliotheken weggelegd. Bibliotheken zijn laagdrempelig en dicht in de buurt bij de burgers. Het informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen waaraan onder meer de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV deelnemen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten