Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

Nederland bijna helemaal van het coronaslot

Nederland gaat vanaf zaterdag 26 juni praktisch van het slot. Dat was vrijdagavond de positieve boodschap van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Vanaf dan zijn meeste coronamaatregelen niet meer nodig.

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft gestaag dalen. De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.  

Ook de door velen gehate mondkapjesplicht gaat op de meeste plekken verdwijnen. Vanaf 26 juni hoef je alleen nog maar een mondkapje te dragen op plekken waar geen anderhalve meter afstand mogelijk is, zoals in het openbaar vervoer en op vliegvelden. Ook op middelbare scholen moeten leerlingen en docenten een mondmasker blijven dragen.

Vanaf volgende week zaterdag mogen we tevens meer mensen thuis op visite komen. Sterker nog: vanaf dat moment gelden er helemaal geen beperkingen meer wat betreft thuisbezoek. Ook de regels voor groepsvorming in de buitenlucht komen dan te vervallen. Kortom, je mag binnenkort dus met zoveel mensen samenkomen als je wilt.

Voor meer informatie:
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2021/06/18/nederland-zet-grote-stap-bijna-alles-kan-op-anderhalve-meter

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten