Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Pixabay

Gemeente maakt plannen voor veiligere Witte Vennenweg

Vrij liggende fietspaden, nieuwe bushaltes en een flinke opknapbeurt: de gemeente Venray wil aan de slag met de Witte Vennenweg, tussen de spoorwegovergang en de N270. Verkeerswethouder Cor Vervoort is blij met de ontwikkelingen: “We willen in heel onze gemeente werk maken van meer verkeersveiligheid, specifiek voor fietsers. Daarom is het goed dat we daar hier op de Witte Vennenweg ook werk van gaan maken.”

Het huidige wegprofiel van de Witte Vennenweg past niet meer bij de uitgangspunten die de gemeente Venray in het verkeersbeleid heeft staan. Omdat ook de onderhoudstoestand van de weg te wensen overlaat, krijgt de weg een opknapbeurt. De weg krijgt een nieuwe inrichting, die past bij een 50 kilometerweg en er komen vrij liggende fietspaden. Ook krijgen de bushaltes een opwaardering: ze worden ingepast in het nieuwe wegprofiel. 

Veilige spoorwegovergang
| De gemeente loopt met de wegwerkzaamheden alvast vooruit op de plannen om de spoorwegovergang veiliger te maken. Hier is de gemeente ook initiatiefnemer, maar ligt de bal nog bij ProRail”, zegt wethouder Vervoort. “We trekken hierin samen op met ProRail. We hopen natuurlijk dat er snel werk wordt gemaakt van de opwaardering en elektrificatie van de Maaslijn en als ProRail hiermee aan de slag gaat, willen we dat meteen de spoorwegovergang wordt meegepakt.”

Planning en kosten
De gemeente start nu met de ontwerpfase. Het is de bedoeling dat er eind dit jaar, begin 2022, een ontwerp ligt dat gedeeld wordt met de omgeving. De uitvoering zal waarschijnlijk gefaseerd plaatsvinden, zodat de bereikbaarheid van aanliggende bedrijven ook tijdens de werkzaamheden zo optimaal mogelijk zal zijn. Voor de reconstructie is 1.590.000 euro gereserveerd als onderdeel van het onderdeel van het monitoringsplan onderhoud wegen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten