Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Kiki Jaspers

Nieuwe plek voor torentje Schellaert

Het regionaal bekende torentje van Den Schellaert in Wanssum is woensdag teruggeplaatst in het ontwikkelingsgebied Ooijen-Wanssum. Het gebouw Den Schellaert moest in 2018 plaatsmaken voor de werkzaamheden in het gebied. Het torentje is geplaatst op een kunstwerk in het gebied bij de haven in Wanssum.

Initiatiefnemers van het project zijn Bianca Ambrosius en Kiki Jaspers: “We zagen hoe mooi dit nieuwe natuurgebied werd en we wilden dit graag versterken door een levenskunstpaden aan te leggen. Dit zijn therapeutische wandelroutes waar je door middel van kunst- en natuurbeleving en verschillende oefeningen aan de slag kunt met eigen levensthema’s.”

Ambrosius en Jaspers hebben beiden een auto-immuunziekte. Tijdens hun ziekteperiodes kwamen ze erachter hoe helend natuur en kunst werken. “Zelfregie, positieve gezondheid en persoonlijke groei is voor ons heel belangrijk. Daarom willen we graag met onze levenspaden andere mensen inspireren en ondersteunen.”

Het kunstwerk in Wanssum is het eerste object op het levenskunstpad en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Venray. Alle kinderen van basisschool De Peddepoel in Wanssum hebben meegeholpen en een eigen onderwaterdier gecreëerd. Daarnaast is dit project gedragen en uitgevoerd door de hulp en expertise van lokale bedrijven. Zo hebben Geelen Beton, bouw- en timmerbedrijf Mario Theeuwen, Timmerwerkplaats Van den Einden, Kersten Europe, Staalmeesters, gemeente Venray, Reijnders Onderhoud en Projectbureau Wanssum een steentje bijgedragen. 

Op 3 juli is de officiële opening van het gebied en dan vindt voor genodigden ook de onthulling plaats van het kunstwerk. De opening is daarnaast te volgen via een livestream.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten