Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Gemeente Gennep

Hans Teunissen 17.101ste inwoner gemeente Gennep

Burgemeester Hans Teunissen en zijn vrouw Anne-Marie zijn vanaf 16 juni officieel inwoners van de gemeente Gennep. De burgervader van Gennep schreef zich in als 17.101ste inwoner van de gemeente. Hij werd in oktober 2020 officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Gennep.

Teunissen was eerder raadslid, fractievoorzitter en wethouder in de gemeente Venray. Ook was hij van 2015 tot en met 2019 gedeputeerde namens D66. Na de verkiezingen van maart 2019 was hij tot en met december van dat jaar Statenlid.  

Hans Teunissen is de eerste burgemeester sinds 48 jaar die in Gennep woont, meldt de gemeente in een persbericht.  De vorige burgemeesters waren woonachtig in de dorpskernen. Eric Berger, de eerste burgemeester van de huidige gemeente Gennep – na de samenvoeging met gemeente Ottersum in 1973 – woonde in Ottersum. Marlies de Loo (burgemeester van 1997-2002) had als woonplaats Heijen en Peter de Koning (burgemeester van 2012-2019) woonde in Milsbeek. De laatste burgemeester van het nog niet gefuseerde Gennep die in Gennep – in de oude ambtswoning naast het stadhuis – woonde, was Gilissen, in de periode 1947-1973. De kern Gennep telt ruim 9.000 inwoners.

Al voor zijn installatie in oktober 2020 begon de zoektocht naar een woning voor het burgemeesterspaar. De voorkeur ging uit naar een woning in Gennep. Nadat ze de sleutel in april in ontvangst namen, reed in juni de verhuiswagen van Venray naar Gennep. Hans Teunissen: “Het voelt vanaf het begin goed. Het is ook fijn in deze tijd van versoepelingen, dat we kunnen genieten van een terrasje en alles wat deze mooie gemeente te bieden heeft.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten