Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het rapport over de gronddeal tussen het waterschap en wethouder Jan Loonen wordt 30 juni door de raad besproken. </p>

Het rapport over de gronddeal tussen het waterschap en wethouder Jan Loonen wordt 30 juni door de raad besproken.

(Foto: Rikus ten Brucke)

Raad buigt zich 30 juni over gronddeal

De gemeenteraad bespreekt woensdag 30 juni het rapport van Bureau Berenschot over de gronddeal die wethouder Jan Loonen (CDA) eind 2016 afsloot met het waterschap. 


Donderdag 17 juni krijgt de klankbordcommissie van de raad het conceptrapport in de bus, dinsdag 22 juni beantwoordt Berenschot vragen van de commissie, twee dagen later krijgen de raads- en collegeleden het rapport in handen. Of de media dan ook over het rapport kunnen beschikken, is nog onduidelijk.

“We besluiten volgende week hoe daarmee om te gaan”, laat voorzitter Martin Leenders van de klankbordcommissie weten. “Wij snappen ook wel dat het voor de pers lastig is als het rapport er pas op 30 juni ligt.” Het rapport moet inzicht geven over het wel of niet integer handelen van wethouder Jan Loonen, toen hij als privépersoon samen met zijn vrouw en broer Wim met het waterschap de koop overeenkwam van 37 hectare aan gronden in het Loobeekdal bij Merselo.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten