Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. &nbsp;</p>

Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland.  

( Persfoto IVN)

Slootjesmiddag IVN, waterfestijn voor jong en oud

Op zaterdag 26 juni, van 13.00 tot 17.00 uur, organiseert IVN Geijsteren-Venray voor jong en oud verschillende activiteiten in, op en rond het water in het centrum van Wanssum. Parkeren op het parkeerterrein aan de Venrayseweg in Wanssum. 

Aanmelden voor dit waterfestijn is verplicht via info@ivn-geysteren-venray.nl. Er wordt gewerkt met twee tijdslots (van 13.00 - 15.00 uur en van 15.00 - 17.00 uur) om te grote drukte te voorkomen. Alle activiteiten zijn gratis. De activiteiten vinden plaats aan de waterkant, daarom is begeleiding van (groot)ouders wenselijk. Tijdens de Slootjesmiddag wil het IVN het waterbewustzijn van kinderen vergroten en wellicht steken hun (groot)ouders er ook nog wat van op. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. 

Evenals andere jaren kunnen de kinderen bootjes maken en die zelf te water laten. Dan ontdekken ze hoe de stroming van het water gaat. Verder mogen ze met een schepnet aan de slag om waterdiertjes te vangen. Wellicht ontdekt er iemand een grote spinnende watertor of een kokerjuffer met haar achterlijf verstopt in een van zandkorrels gemaakte kokertje. Maar er zijn nog veel meer waterdiertjes te vinden.

De kinderen kunnen de namen van de diertjes vaststellen met een herkenningskaart of de diertjes bekijken onder een microscoop. Alle materialen voor het maken van de bootjes en het vangen van de waterdiertjes is aanwezig. Ook is er, tegen een geringe vergoeding, koffie/thee met cake en limonade voor de kinderen te krijgen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten