Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het nieuwe bestuur van Odapark Venray.&nbsp;</p>

Het nieuwe bestuur van Odapark Venray. 

(Foto: Persfoto)

Nieuwe bestuursleden Odapark

In tijden dat het bij musea en andere culturele instellingen ogenschijnlijk rustig lijkt, heeft het Odapark deze tijd benut om nieuwe bestuursleden te werven. Sander van Lier en Edmond Staal hadden na langdurig commitment aangegeven dat zij het tijd vonden om plaats te maken voor nieuwe bestuursleden. Het bestuur is dankbaar voor de inzet van Sander van Lier en Edmond Staal in de jaren dat zij bestuurslid waren. Dat zij niet volledig uit beeld verdwijnen en zich op een andere manier blijven inzetten voor het Odapark is dan ook extra prettig, want zij dragen nu eenmaal heel veel kennis bij zich. 

De nieuwe bestuursleden zijn inmiddels gevonden in de persoon van Angelique Jansen, Esther Hartzema, Fieke Brouwer-Jansen en Wendy Linders. Samen met Patrick van der Broeck als voorzitter en Jos Kusters als penningmeester vormen zij het nieuwe bestuur. Vier nieuwe bestuursleden omdat portefeuilles opnieuw verdeeld zijn en uitgebreid zijn. Deze vier dames hebben ieder een eigen motivatie om zich in te zetten voor het Odapark.

Esther Hartzema draagt graag haar steentje bij omdat het Odapark uniek is en een belangrijke plek inneemt in het toch wat schrale culturele landschap in Noord-Limburg. Het is belangrijk om het Odapark te koesteren. Haar expertise en ervaring ligt op het kunstinhoudelijke en bestuurlijke vlak. Het doet haar deugd dat het Odapark inmiddels een kwart eeuw bestaat. Dat dat zeker niet vanzelf is gegaan en dat het inspanning en toewijding vergt, beseft ze zich maar al te goed. In samenwerking met alle andere betrokkenen gaat zij die uitdaging graag aan.

Angelique Jansen was als directievoorzitter van Rabobank Horst Venray al nauw betrokken bij het Odapark. Ze is een groot kunstliefhebber, maar wil zichzelf zeker geen kenner noemen. Toen het Odapark op zoek was naar nieuwe bestuursleden twijfelde ze geen seconde. Aan dit stukje kunstcultuur, dat bijna bij haar in de achtertuin ligt, wil ze maar al te graag haar steentje bijdragen.

Fieke Brouwer-Jansen (aspirant bestuurslid) werkt weliswaar in de mode als vierde generatie van Jansen-Noy, maar studeerde cultuurwetenschappen. Ze ziet veel overeenkomsten tussen mode en kunst en cultuur; ze zijn een spiegel van mens en maatschappij en geven uiting aan vorm, kleur, materiaal, identiteit, beeldvorming en tijdgeest. Ze hoopt vanuit haar achtergrond, ondernemerschap en creativiteit, aan deze plek die al in haar jeugd haar hart gestolen heeft een bijdrage te leveren.

Wendy Linders draagt al jaren op vrijwillige basis bij aan de Venrayse gemeenschap. De oproep van voorzitter Patrick van der Broeck voor nieuwe bestuursleden deed haar dan ook geen moment twijfelen. De laatste jaren is ze meer en meer in aanraking gekomen met de museale wereld, eerst bij Het Bonnefanten en daarna bij Museum W. Om nu ook een bijdrage te leveren aan het Odapark voelt voor haar dan ook goed en een beetje als thuiskomen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten