Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Daan Janssen.</p>

Daan Janssen.

(Eigen foto)

Daan Janssen geen lijsttrekker D66 Venray

Daan Janssen (31), fractievoorzitter voor D66 Venray, zal zich niet kandideren voor het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op dit moment loopt de kandidaatstelling waarna de leden van D66 Venray een nieuwe lijsttrekker kiezen.

Janssen heeft een prominente rol gespeeld bij de heroprichting van D66 in Venray. Met hem als lijsttrekker kwam de partij in 2014 met drie zetels de raad in. Dat leverde hen direct een plek in de coalitie op. In 2018 werd dit resultaat herhaald. “Daar ben ik heel trots op”, zegt Janssen. “Maar meer nog ben ik trots op alles wat we al die jaren hebben bereikt. Zo hebben we verschillende initiatieven genomen voor een gezonder leefklimaat, heeft het speciaal basisonderwijs zich in Venray gevestigd, is het Gouden Leeuwplein vergroend en staat St. Anna letterlijk en figuurlijk weer in bloei.”

Na acht jaar fractievoorzitterschap is het tijd om het stokje door te geven. “Uiteraard nadat ik deze raadsperiode netjes heb afgemaakt, maar ook daarna blijf ik betrokken bij D66 Venray. We zien wel in welke vorm. Ik kan deze gezellige club mensen gewoon niet missen”, aldus Janssen.

Afdelingsvoorzitter Felix Rippe vindt het jammer, maar respecteert zijn keuze: “Hij heeft veel betekend voor de afdeling. Vanaf de heroprichting is hij één van de drijvende krachten achter het succes van D66 Venray.” Sindsdien is de afdeling in ledenaantal verdubbeld. Rippe maakt zich dan ook geen zorgen over de opvolging: ”Binnen onze afdeling is er geen gebrek aan deskundige mensen met talent en ambitie. Wie het ook wordt, wij blijven ons sterk maken voor een groener en gezonder Venray.”

Aankomende zomer wordt de nieuwe lijsttrekker bekendgemaakt. In het najaar volgt de rest van de lijst.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten