Logo peelenmaasvenray.nl
<p>MDL-arts Susan Loffeld toont het met succes ge&iuml;ntroduceerde colo short.</p>

MDL-arts Susan Loffeld toont het met succes geïntroduceerde colo short.

(Foto: Pantein)

Niet meer bloot tijdens darmonderzoek

Iedereen die wel eens een darmonderzoek heeft gehad, weet dat je tijdens het onderzoek met ontbloot onderlichaam op de onderzoekstafel ligt. “Veel mensen vinden dit best spannend. Daar wilden we graag wat aan doen”, aldus Margot Jans, verpleegkundige bij Maasziekenhuis Pantein. Zij introduceerde een medische korte broek waardoor mensen zich tijdens het onderzoek prettiger voelen.

Patiënten dragen een zogenaamd ‘colo short’ tijdens het onderzoek. Deze speciale korte broek heeft aan de achterzijde een flapje dat open en dicht kan. De arts kan via deze opening het onderzoek uitvoeren terwijl de patiënt zich meer beschermd voelt.

Positieve reacties
Patiënten zijn erg blij met deze broekjes. Een vaak gehoorde reactie is: “Het voelt veel prettiger om niet meer helemaal bloot te liggen tijdens het onderzoek”, aldus maag-, darm- en leverarts Susan Loffeld. “Het is mooi om te zien dat de colo short eraan bijdraagt dat we onze dienstverlening zo nog patiëntvriendelijker kunnen maken.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten