Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Gouden Strop-winnaar Michael Berg verzorgt op woensdag 23 juni een lezing in bibliotheek Venray</p>

Gouden Strop-winnaar Michael Berg verzorgt op woensdag 23 juni een lezing in bibliotheek Venray

(Foto: JW Kaldenbach )

Lezing Gouden Strop-winnaar Michael Berg in bibliotheek

Woensdag 23 juni van 19.30 tot 21.00 uur verzorgt thrillerauteur en Gouden Strop-winnaar Michael Berg een lezing in de Venrayse bibliotheek.


Michael Berg (Heerlen, 1956) mag met recht een duizendpoot worden genoemd. Hij was zanger, componist en werkte bijna 25 jaar als programmamaker voor de publieke omroep. In 2004 stopte hij met werken, verkocht zijn huis en verhuisde naar Frankrijk om daar thrillers te gaan schrijven. Met succes. In 2013 won hij de Gouden Strop voor ‘Nacht in Parijs’. Van het boek verscheen onlangs een Engelse vertaling. Met ‘Het meisje op de weg’ en ‘Broertje’ bevestigde hij dat hij tot de top van Nederlandse thrillerschrijvers behoort; beide boeken waren genomineerd voor de Gouden Strop.


‘De vermissing’ is de tiende thriller van Berg en betekent de terugkeer van Chantal Zwart, de journaliste die de hoofdrol speelde in ‘Nacht in Parijs.’ In ‘De vermissing’ wordt Chantal Zwart geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een kaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantals zoektocht begint in Parijs. En iemand, die niet wil dat Ella gevonden wordt, volgt Chantal.

Via de activiteitenbutton op biblionu.nl kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de lezing. Toegang 6 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. De bibliotheek is gevestigd op de Merseloseweg 59 in Venray. De coronamaatregelen worden ook tijdens deze lezing in acht genomen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten