De kapel van St. Goar.
De kapel van St. Goar. Foto: Persfoto

Seniorenwandeling in Wanssum

Algemeen

Met inachtneming van de coronamaatregelen organiseert IVN Geijsteren-Venray op donderdagmiddag 17 juni een seniorenwandeling (vanaf 60 jaar) rondom de haven van Wanssum en de Broekberg.

Deze wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Venrayseweg in Wanssum. Deelname is gratis. In verband met corona is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 24 (in 2 groepen), daarom is aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘seniorenwandeling Wanssum’ en in de mail naam, email en telefoonnummer van de deelnemende personen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging.

De laatste jaren is door het project Ooijen-Wanssum in Wanssum en vooral rondom de haven veel veranderd. De deelnemers lopen in een rustig tempo langs de haven, via de Broekweg naar de kapel van St. Goar. Onderweg horen ze van alles over de historie van de haven en het bosgebied de Broekberg waar we door lopen. Deze naam zegt veel over het gebied. Een broek is een drassig gebied. De ‘berg’ is ontstaan doordat de Maas, die er ooit in twee oude Maasarmen liep, telkens overstroomde en daarbij klei achterliet op de oevers, die daardoor steeds hoger werden.

In het broek zit ijzer, afgezet als steenharde, oranje-bruine ijzeroerbanken. Er zit zelfs zoveel dat het in het verleden gewonnen en verscheept werd naar de ijzergieterijen in Luik.

Uit de krant