Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Johannes Timmermans
Foto/Video

Hartelijke ontvangst koningspaar in Venray

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het gemeentehuis in Venray. Eerder op de dag was het koninklijk paar al te gast in de gemeenten Venlo en Bergen. Het bezoek aan Noord-Limburg stond in het teken van positieve gezondheid. Daarnaast kwam ook de invloed van corona op de streek gedurende het afgelopen jaar ter sprake.  

Het koninklijk paar sloot het streekbezoek af in Venray. In het gemeentehuis in Venray waren de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren het centrale thema. 

Professionals benoemden tijdens die bijeenkomst de taboes die heersen rond mentale gezondheid en legden uit hoe zij jongeren ondersteunen in de aanpak ervan. Jongeren vertelden daarna aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima hoe zij hun mentale problemen bespreekbaar leren maken en hoe dit bijdraagt aan hun positieve gezondheid.


Ook de Taboeiend Experience, een initiatief van stichting Durf te vragen om jongeren over hun problematiek te laten praten en hierdoor de stap naar hulp te verkleinen, kwam aan de orde. Aan tafel in het gemeentehuis van Venray zaten onder meer Dylan Haegens en Marit Brugman, YouTubers en ambassadeurs van de stichting Durf te vragen.

Later meer foto’s en (bewegende) beelden. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten