Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Rens Teeuwen bereikt finale met zijn in het Engels geschreven flitsverhaal.</p><p><br></p>

Rens Teeuwen bereikt finale met zijn in het Engels geschreven flitsverhaal.


(Foto: Femke de Schepper.)

Rens Teeuwen in finale Flash Fiction Challenge

Een zogeheten ‘flash fiction’ schrijven in het Engels, een creatief flitsverhaal in slechts 150 woorden. De eerste- en tweedejaars van tweetalig jenaplanonderwijs van Metameer in Boxmeer deden mee aan een landelijke competitie van het Nuffic. De 15-jarige Rens Teeuwen uit Wanssum behoort tot de tien beste inzendingen van de tweedeklassers. Vrijdag 11 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Flash fiction is een literair genre, ook wel flitsverhaal of handpalmverhaal genoemd. Rens Teeuwen kende dit type verhaal nog niet. “Een heel verhaal schrijven in slechts 150 woorden is heel interessant. Ik ben gewoon gaan schrijven. Ik moest wel een aantal scènes schrappen”, vertelt Rens Teeuwen. American Book Center gaat Rens’ flash fiction samen met de tien beste inzendingen van de brugklassers en tweedeklassers uitgeven in een boek.

Op vrijdag 11 juni kiest een vakjury de winnaars en runners-up uit de eerste- en tweedejaars. De jury bestaat uit een kinderboekenschrijver uit het Verenigd Koninkrijk, een oud-docent en een medewerker van American Book Center. De winnaars ontvangen een boekenbon. Nuffic, het netwerk voor onder meer tweetalig onderwijs, organiseerde deze competitie voor eerste- en tweedejaars van het tweetalig onderwijs.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten