Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het klooster Graefenthal.&nbsp;</p>

Het klooster Graefenthal. 

(Foto: IVN )

Lezing over klooster Graefenthal

Met inachtneming van de coronamaatregelen houdt IVN Geijsteren-Venray op maandag 31 mei een lezing over het klooster Graefenthal, het Ketelwald en de Niers. De lezing start om 20.00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray, en wordt verzorgd door Jan Nellisen.

Deelname is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van 3 euro. 

Vanwege de huidige coronarichtlijnen is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal dertig. Daarom is aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘Lezing Graefenthal’ en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging.

Jan Nellisen is een gepensioneerd onderwijzer en een verteller pur sang. Vanaf zijn jeugd is zijn voorliefde uitgegaan naar natuurstudie en aardkunde. Tijdens deze lezing geeft Nellisen een beeld over het ontstaan van het Graefenthal, Niers en Ketelwald en de rol die de ijstijden, de rivieren Rijn en Maas en de mens daarin gespeeld hebben. Hij vertelt over pradolina, ijssmeltwaterdalen, droogdalen, glaciale tonbekkens, sandr’s, beken en bronnen, woud, broeken, bosweiden, heidevelden en kwel- en doorstroommoerassen.

De deelnemers horen ook over de weg vanaf de eerste mensen tot heden en de wijze waarop zij hun omgeving inrichtten en een bestaan wisten op te bouwen. De mens voegde er elementen aan toe en deed er soms ook afbreuk aan. Deze lezing over klooster Graefenthal, Ketelwald en Niers is erg informatief en interessant voor mensen met interesse voor geologie, ecologie en historie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten