Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ook het Venrayse Raayland College mag zijn deuren weer volledig openen.&nbsp;</p>

Ook het Venrayse Raayland College mag zijn deuren weer volledig openen. 

(Foto: persfoto)

Middelbare scholen weer helemaal open

Middelbare scholen mogen vanaf maandag 31 mei weer alle leerlingen tegelijkertijd naar de les laten komen. Het kabinet heeft besloten dat de verplichting om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, wordt losgelaten op de scholen. Dat betekent dat leerlingen de laatste weken van dit schooljaar weer met elkaar in de klas zitten.

Dat is zaterdagmiddag besloten tijdens een overleg dat het demissionaire kabinet had met deskundigen van het RIVM op het Catshuis. Het kabinet wilde al langer de middelbare scholen weer openen, maar wachtte eerst op advies van de deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) over of dat veilig kan.

Minister Slob: “Scholen hebben fantastisch werk geleverd met al het onderwijs op afstand. En dat wékenlang, ook nog naast fysieke lessen. Maar er gaat niets boven les op school. Daar leren leerlingen het beste. Dat scholieren dit schooljaar nog minimaal zes weken volledig fysiek onderwijs krijgen, maakt een groot verschil. Niet alleen voor de schoolprestaties, maar ook voor hun welzijn.”

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/arie-slob/nieuws/2021/05/22/middelbare-scholen-volledig-open

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten