Afbeelding
Foto: persfoto

Extra aandacht in coronatijd via WijkLeerbedrijf Venray

Algemeen

WijkLeerbedrijf Venray is de afgelopen week van start gegaan met extra activiteiten voor inwoners die eenzaam zijn of behoefte hebben aan meer contacten in coronatijd. 

In februari 2016 is het WijkLeerbedrijf Venray gestart, een samenwerking van de gemeente Venray, UWV Werkbedrijf Noord en Midden Limburg, ROC Gilde Opleidingen, De Zorggroep, Proteion, MET ggz, Vincent van Gogh, Synthese en Calibris Advies. Een initiatief om bewoners extra hulp en ondersteuning te geven op het gebied van zorg en welzijn, geboden door uitkeringsgerechtigden en studenten die tegelijkertijd een opleiding in de zorg volgen. 

Vanaf de start van corona zien we een toenemende eenzaamheid bij kwetsbare wijkbewoners. Er is behoefte aan méér contact en helpende handen. Vanuit de rijksoverheid zijn er via de gemeente Venray middelen beschikbaar gekomen om o.a. meer activiteiten te organiseren voor eenzame wijkbewoners. De deelnemers van WijkLeerbedrijf Venray verlenen al informele ondersteuning voor wijkbewoners in het kader van hun stage. 

Op 11 mei 2021 heeft de gemeenteraad van Venray ingestemd met de inzet van de extra corona-middelen en daarmee met het organiseren van tien extra activiteiten voor eenzame wijkbewoners. Vanaf deze maand gaan de deelnemers van het Wijkleerbedrijf gedurende een jaar voor eenzame wijkbewoners aan de slag. Ze zijn afgelopen week gestart met een bloemenactie voor zo’n tachtig bewoners. Samen met de wijkbewoners werd geïnventariseerd waar zij behoefte aan hebben en zo wordt gewerkt aan een activiteitenkalender voor de rest van het jaar.

Vraag hulp aan
Het WijkLeerbedrijf Venray is gevestigd in het pand van Stichting Odeon, Hoenderstraat 10-12 te Venray. Mensen die hulp nodig hebben kunnen contact opnemen met Kim of Dasja, de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf via venray@wijkleerbedrijf.nl. Bellen naar 06-11752176 kan ook.

Uit de krant