Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: persfoto

Extra aandacht in coronatijd via WijkLeerbedrijf Venray

WijkLeerbedrijf Venray is de afgelopen week van start gegaan met extra activiteiten voor inwoners die eenzaam zijn of behoefte hebben aan meer contacten in coronatijd. 

In februari 2016 is het WijkLeerbedrijf Venray gestart, een samenwerking van de gemeente Venray, UWV Werkbedrijf Noord en Midden Limburg, ROC Gilde Opleidingen, De Zorggroep, Proteion, MET ggz, Vincent van Gogh, Synthese en Calibris Advies. Een initiatief om bewoners extra hulp en ondersteuning te geven op het gebied van zorg en welzijn, geboden door uitkeringsgerechtigden en studenten die tegelijkertijd een opleiding in de zorg volgen. 

Vanaf de start van corona zien we een toenemende eenzaamheid bij kwetsbare wijkbewoners. Er is behoefte aan méér contact en helpende handen. Vanuit de rijksoverheid zijn er via de gemeente Venray middelen beschikbaar gekomen om o.a. meer activiteiten te organiseren voor eenzame wijkbewoners. De deelnemers van WijkLeerbedrijf Venray verlenen al informele ondersteuning voor wijkbewoners in het kader van hun stage. 

Op 11 mei 2021 heeft de gemeenteraad van Venray ingestemd met de inzet van de extra corona-middelen en daarmee met het organiseren van tien extra activiteiten voor eenzame wijkbewoners. Vanaf deze maand gaan de deelnemers van het Wijkleerbedrijf gedurende een jaar voor eenzame wijkbewoners aan de slag. Ze zijn afgelopen week gestart met een bloemenactie voor zo’n tachtig bewoners. Samen met de wijkbewoners werd geïnventariseerd waar zij behoefte aan hebben en zo wordt gewerkt aan een activiteitenkalender voor de rest van het jaar.

Vraag hulp aan
Het WijkLeerbedrijf Venray is gevestigd in het pand van Stichting Odeon, Hoenderstraat 10-12 te Venray. Mensen die hulp nodig hebben kunnen contact opnemen met Kim of Dasja, de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf via venray@wijkleerbedrijf.nl. Bellen naar 06-11752176 kan ook.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten