Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: persfoto

Mountainbiken met hulpvraag

Zorgboerderij Boer Hans heeft een groep mountainbikers die bestaat uit een aantal jongvolwassenen met een hulpvraag. Dit varieert van een vorm van autisme, adhd, verstandelijke beperking of een aanverwante vorm.

Bijna tien jaar geleden heeft zorgboerderij Boer Hans vier speciale mountainbikecursussen van twaalf lessen gegeven voor deze bijzondere jongeren. “Hierna zijn wij doorgegaan als de Boer Hans Bikers. Wij zijn nu een groepje van vier fanatieke mountainbikers die wekelijks graag samen door de Venrayse, Vierlingbeekse en Horsterse bossen crossen”, zegt Hans Vollenberg van zorgboerderij Boer Hans.

De begeleiding bestaat altijd uit een professionele begeleider en regelmatig een vrijwilliger. Allen met een brede ervaring in het mountainbiken. “We zijn nu tussen de 18 en 25 jaar oud, maar we zijn ook al tien jaar bezig. Ondertussen zijn we ook een beetje een vriendengroep geworden. Dus doen wij weleens andere leuke activiteiten. Die spreken we dan met elkaar af. En dat terwijl we uit Venray, Horst, Heijen en St. Anthonis komen.”

De mountainbikers komen elke zaterdag om 13.00 uur bij elkaar en rond 16.00 uur is de tocht klaar. “Dan spuiten we nog even onze fietsen schoon en sluiten we af met een glaasje fris, chocomel of iets anders.” Zorgboerderij Boer Hans werkt vooral met wmo-indicatie vanuit de gemeente. “Maar we staan ook open voor privéafspraken.”

Proeftraining
Op zaterdag 22 mei organiseert de groep mountainbikers een proeftraining. “Wij willen graag nieuwe liefhebbers een kans geven om mee te gaan mountainbiken. Jongeren vanaf ongeveer tien jaar zijn van harte welkom om een keertje mee te doen met onze proeftraining. Deze houden wij op zaterdag 22 mei vanaf 13.00 uur. Het zou leuk zijn als we zo een nieuwe groep zouden kunnen opstarten. Mocht iemand interesse hebben, dan kun je altijd informatie opvragen bij ons of bij Venray Beweegt.”

Informatie
Meer informatie verkrijgen of aanmelden voor de proeftraining is mogelijk via e-mail info@pdmountainbiking.nl en info@zorgboerderijboerhans.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten