Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Pixabay

Onderzoek naar bestuurscultuur Limburg

In Limburg komt een groot onderzoek naar mogelijke misstanden bij het provinciebestuur, de tweeëndertig gemeenten en een waterschap. Via een meldpunt kan iedereen de komende maanden integriteitskwesties doorgeven aan een onafhankelijke commissie. Dit heeft waarnemend commissaris van de koning Johan Remkes (VVD) dinsdag aangekondigd. Hij spreekt van ‘een foto van de bestuurscultuur’ in de provincie.

Een belangrijk onderdeel van het Programma Bestuurscultuur is de inrichting van een meldpunt. Focus ligt daarbij op het naar boven halen van zaken die op dit moment nog niet bekend of onderzocht zijn, uit de periode 2011 - 2021. Dit tijdsbestek bestrijkt vier bestuursperioden.

Het onderzoek moet over een half jaar afgerond zijn.  

Voor meer informatie over het onderzoek klik hier.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten