Logo peelenmaasvenray.nl
Foto:Laura Schapendonk

Samen verder met de Kaaskenner

Ric de Louw en Pleun Dassen gaan samen verder met de Kaaskenner. Ric is al jaren het vertrouwde gezicht van het specialiteitenwinkel in de Schoolstraat. Vanaf heden gaat hij dat samen doen met Pleun.

De Kaaskenner van Ric de Louw is sinds de negentiger jaren een vertrouwd beeld. Je kunt er terecht voor vele verschillende soorten kaas, maar in de loop der jaren is het assortiment uitgebreid. Naast meer dan 100 kaassoorten kun je er ook terecht voor vers gebrande noten en ook bijpassende wijnen. “Mooie producten die elkaar aanvullen”, aldus Ric.

De laatste jaren werd voor Ric het ondernemerschap steeds zwaarder. Bovendien had hij geen opvolging en heeft hij zelfs overwogen om te stoppen. “Ik heb dit ook regelmatig met mijn personeel besproken”, legt Ric uit.

Een van die personeelsleden is Pleun Dassen. Pleun werkt al zeven jaar bij Ric, maar zat nog midden in haar studie bedrijfskunde. “Ik was nu toe aan het eindexamenproject”, vertelt Pleun. “Maar het ondernemerschap trok me wel. Ik werk hier al zeven jaar met veel plezier. Het is een mooie winkel met mooie producten. De aandacht voor het product vind ik heel belangrijk. Veel mensen kennen onze producten niet, het is zo divers en dan is het mooi als je dat aan je klanten kunt uitleggen.”

Pleun ging vervolgens in overleg met haar opleiding en zo is haar afstudeerproject gecombineerd met deze nieuwe uitdaging. Haar afgeronde mbo niveau 4 opleiding als horecaondernemer/-manager en haar huidige studie bedrijfskunde passen dan ook perfect in dit plaatje.

“We weten wat we aan elkaar hebben en gaan de komende jaren samen verder met de Kaaskenner”, aldus Ric. Zelf zal hij geleidelijk stapjes terugdoen. “Maar het is mooi dat we de Kaaskenner voor Venray en vooral voor onze klanten door kunnen zetten.”

Foto: Laura Schapendonk

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten