Ook het roodborstje passeert tijdens de cursus de revue.
Ook het roodborstje passeert tijdens de cursus de revue. Persfoto IKL.

Gratis onlinecursussen over biodiversiteit en vogels in de tuin

Algemeen

De gemeente Venray biedt samen met Stichting IKL twee gratis onlinecursussen aan voor inwoners van de gemeente. De cursus biodiversiteit in de tuin is op donderdagavond 20 mei en gaat over een andere manier van tuinieren. Op donderdagavond 27 mei leren de deelnemers wat ze zelf kunnen doen om vogels aan te trekken in hun tuin.

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Dit heeft grote gevolgen voor de samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Met soms kleine ingrepen kunnen mensen in hun tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit. Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in de tuin. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. 

In deze cursus passeren verschillende algemene tuinvogels de revue, zowel broedvogels als wintergasten. Ook leren de deelnemers hoe ze de tuin het beste kunnen inrichten om deze vogels aan te trekken.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de cursussen online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. De deelnemers ontvangen de lesstof in hun mailbox. Beide cursussen zijn van 19.30 - 22.00 uur. De cursus is gratis en uitsluitend voor inwoners van de gemeente Venray. Aanmelden kan via www.ikl-limburg.nl.

Uit de krant