Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ook het roodborstje passeert tijdens de cursus de revue.&nbsp;</p>

Ook het roodborstje passeert tijdens de cursus de revue. 

(Persfoto IKL.)

Gratis onlinecursussen over biodiversiteit en vogels in de tuin

De gemeente Venray biedt samen met Stichting IKL twee gratis onlinecursussen aan voor inwoners van de gemeente. De cursus biodiversiteit in de tuin is op donderdagavond 20 mei en gaat over een andere manier van tuinieren. Op donderdagavond 27 mei leren de deelnemers wat ze zelf kunnen doen om vogels aan te trekken in hun tuin.

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Dit heeft grote gevolgen voor de samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Met soms kleine ingrepen kunnen mensen in hun tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit. Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in de tuin. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. 

In deze cursus passeren verschillende algemene tuinvogels de revue, zowel broedvogels als wintergasten. Ook leren de deelnemers hoe ze de tuin het beste kunnen inrichten om deze vogels aan te trekken.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de cursussen online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. De deelnemers ontvangen de lesstof in hun mailbox. Beide cursussen zijn van 19.30 - 22.00 uur. De cursus is gratis en uitsluitend voor inwoners van de gemeente Venray. Aanmelden kan via www.ikl-limburg.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten