Wil Weijers.
Wil Weijers. Foto: Paul Poels fotografie

Lintje voor Wil Weijers

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Luc Winants maandag negen inwoners van Venray verrast met een koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De burgemeester bracht alle gedecoreerden een huisbezoek, uiteraard geheel coronaproof.

Wil Weijers uit Merselo (63) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Voor Wil Weijers is het niet meer dan logisch dat hij zich als vrijwilliger en bestuurslid inzet voor het Limburgs erfgoed. Door zijn kennis en kunde als ervaren vrijwillig molenaar draait de molen “Nooit Gedacht” al sinds 1988 probleemloos. Hij is voor velen een inspirator om het uitstervende vak van molenaar in stand te houden. Maar ook naast zijn werk voor de molen, is Wil Weijers zeer actief.

Gedurende 24 jaar heeft hij zich als lid van de dorpsraad Merselo op verschillende fronten ingezet voor het dorp. Bijna 20 jaar was hij (bestuurs)lid van de stichting Dorpsradenoverleg Venray. Vanaf 2007 is Weijers penningmeester van wandelsportvereniging De Natuurvrienden en is hij penningmeester van de Stichting Kruisen en Kapellen gemeente Venray. Vanaf de oprichting in 2014, is hij chauffeur van de Wensbus Merselo-Vredepeel. Ten slotte is Wil Weijers vanaf 2017 voorzitter van het Historisch Platform Venray (HPV).

Uit de krant