<p>Wil Weijers.&nbsp;</p>

Wil Weijers. 

(Foto: Paul Poels fotografie)

Lintje voor Wil Weijers

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Luc Winants maandag negen inwoners van Venray verrast met een koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De burgemeester bracht alle gedecoreerden een huisbezoek, uiteraard geheel coronaproof.

Wil Weijers uit Merselo (63) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Voor Wil Weijers is het niet meer dan logisch dat hij zich als vrijwilliger en bestuurslid inzet voor het Limburgs erfgoed. Door zijn kennis en kunde als ervaren vrijwillig molenaar draait de molen “Nooit Gedacht” al sinds 1988 probleemloos. Hij is voor velen een inspirator om het uitstervende vak van molenaar in stand te houden. Maar ook naast zijn werk voor de molen, is Wil Weijers zeer actief.

Gedurende 24 jaar heeft hij zich als lid van de dorpsraad Merselo op verschillende fronten ingezet voor het dorp. Bijna 20 jaar was hij (bestuurs)lid van de stichting Dorpsradenoverleg Venray. Vanaf 2007 is Weijers penningmeester van wandelsportvereniging De Natuurvrienden en is hij penningmeester van de Stichting Kruisen en Kapellen gemeente Venray. Vanaf de oprichting in 2014, is hij chauffeur van de Wensbus Merselo-Vredepeel. Ten slotte is Wil Weijers vanaf 2017 voorzitter van het Historisch Platform Venray (HPV).

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten