Harrie Zegers.
Harrie Zegers. Foto: Paul Poels fotografie

Lintje voor Harrie Zegers

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Luc Winants maandag negen inwoners van Venray verrast met een koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De burgemeester bracht alle gedecoreerden een huisbezoek, uiteraard geheel coronaproof.


Harrie Zegers uit Venray (80) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Harrie Zegers is een manusje van alles op het gebied van computers en hardware. Zo is hij sinds 2005 medewerker hard- en software bij de Stichting Venrays Museum. Datzelfde doet hij vanaf 2007 bij het Historisch Platform Venray. Hij neemt het digitaliseren van films en geluidsbestanden voor zijn rekening.

Vanaf 2015 is Zegers webmaster/lid van de activiteitencommissie van de Algemene Venrayse Onafhankelijke Seniorenvereniging (AVOS), opgericht door oud-leden van een landelijke bond. De Volksuniversiteit Venray kon een aantal jaren op de inzet van Harrie Zegers rekenen. Hier verrichtte hij allerlei voorkomende (onderhouds)werkzaamheden. Harrie Zegers steekt ook graag de handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van grafmonumenten op begraafplaats Boschhuizen.

Uit de krant