Harrie Eijssen.
Harrie Eijssen. Foto: Paul Poels fotografie

Lintje voor Harrie Eijssen

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Luc Winants maandag negen inwoners van Venray verrast met een koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De burgemeester bracht alle gedecoreerden een huisbezoek, uiteraard geheel coronaproof.

Harrie Eijssen uit Geijsteren (61) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
In 1984 was Harrie Eijssen medeoprichter van de politieke partij GP’84. Tot de opheffing in 2009 was hij lid. Verder is Harrie Eijssen al meer dan 40 jaar actief binnen zijn dorp Geijsteren. Zo ook bij het Koninklijke Sint Willibrordus Gilde Geijsteren. Hier heeft hij tientallen jaren belangrijke ondersteunde functies verricht binnen en buiten het bestuur. Geijsteren ligt hem aan het hart. In 1991 werd Eijssen bestuurslid van de Stichting gemeenschapshuis Geijsteren en in 2008 was hij initiator en aansluitend voorzitter van de Stichting Visit Geijsteren.

Vanaf de oprichting van de Stichting Cultuurpodium Geijsteren in 2014 is Harrie Eijssen vaste adviseur en operationeel en faciliterend medewerker binnen het bestuur. Ook was Eijssen initiatiefnemer van de Liberationroute van het Toeristisch en Recreatief Platform Venray en van Stichting Nève de Meister. Deze stichting heeft als doel het realiseren van een wooncomplex voor ouderen van Geijsteren in de voormalige school.

Uit de krant