<p>Hoogwatergeul Wanssum, september 2019.&nbsp;</p>

Hoogwatergeul Wanssum, september 2019. 

(Foto: Paul Poels)

Fietstocht project Ooijen-Wanssum

Met inachtneming van de coronamaatregelen zet IVN Geijsteren-Venray op zondag 2 mei een fietstocht op touw met als thema de invloed op en inpassing van het project Ooijen-Wanssum op natuur en landschap. Deze fietstocht start om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein Broekberg, Venrayseweg in Wanssum. Deelname is gratis. 

In verband met corona is het aantal deelnemers beperkt. Daarom is aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘Ooijen-Wanssum’ en in de mail naam, email en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging

Bij de aanleg van de rondweg in Wanssum is rekening gehouden met het landschap en is deze aangepast aan de omgeving. In het dorp is het aanzien volledig veranderd door de nieuwe brug in het centrum en wordt nog gewerkt aan de inrichting en omgeving van de jachthaven. De fietstocht voert langs de rondweg en de weert van Wanssum langs de Maas tot en met Blitterswijck. Bij de rondweg is te zien hoe bij de aanleg van deze weg rekening is gehouden met inpassing in het landschap. In het dorp zelf is te zien wat er verandert bij de nieuwe brug en bij de jachthaven. Ook bij de weert van Wanssum naar Blitterswijck zijn de ingrepen duidelijk waarneembaar.

Om de Maas meer ruimte te geven worden aanwezige landbouwgronden afgegraven en een nieuwe hoogwatergeul aangelegd. Agrarisch gebied wordt omgezet naar natuur die passend is in het rivierenlandschap. Tijdens de fietstocht wordt ook gewezen op de opbouw van de dijken (steilranddijken) en hoe die in het landschap passen. Dit zijn de eerste dijken in Nederland die op deze manier gemaakt worden, zodat ze minder opvallen in de omgeving.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten