De korfbalbond heeft het veldseizoen geschrapt, de versoepelingen komen te laat.
De korfbalbond heeft het veldseizoen geschrapt, de versoepelingen komen te laat. Archieffoto Peel en Maas

Veldcompetities korfbal geschrapt

Sport

Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond  (KNKV) heeft besloten alle voorjaarscompetities te schrappen, zowel voor jeugd- als seniorenteams. Volgens de korfbalbond is het vanwege de coronarichtlijnen en de gepresenteerde routekaart van het kabinet niet meer mogelijk om de veldcompetities in de komende weken af te ronden. 

Die conclusie trok de bond na de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdagavondMocht de rijksoverheid beslissen dat er toch eerder dan 7 juli wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden.

Volgens een eerder gepubliceerde routekaart van het KNKV was het weekeinde van 15 en 16 mei de uiterste datum voor een hervatting van het tweede deel van de veldcompetitie. Voor die datum neemt het kabinet echter geen besluit over het spelen van wedstrijden buiten de eigen vereniging

Volgens de reglementen wordt er nu ook geen promotie en degradatie toegepast. Alle clubs komen volgend seizoen uit in dezelfde klasse. Verenigingen hebben wel de vrijheid om vrijwillige degradatie aan te vragen.

Voor meer informatie klik hier.

Uit de krant