De plaatsing van een van de negen lindebomen in het Annapark.
De plaatsing van een van de negen lindebomen in het Annapark. Persfoto

Annapark adopteert negen lindebomen

Algemeen

Opnieuw biedt de Renschdael Groep op het Annapark in Venray volwassen bomen een tweede leven. In de afgelopen dagen werden negen volwassen lindebomen getransporteerd vanuit Swolgen naar het Annapark in Venray. Bomen die anders waren gekapt in verband met nieuwbouw. 

Marc van der Velden, projectontwikkelaar bij de Renschdael Groep, spreekt van een bijzonder moment: “Het is fantastisch dat wij deze lindebomen een tweede leven kunnen bieden en daarmee de cultuurhistorische groenstructuur op het Annapark verder versterken. We zijn volop bezig met het schrijven van nieuwe geschiedenis op deze prachtige plek; zo worden er monumenten gerestaureerd en karakteristieke gebouwen getransformeerd. Door de inbreng van nieuw leven in de vorm van deze negen volwassen lindebomen versterken wij de biodiversiteit op het Annapark en voegen letterlijk jaarringen toe.”

De bomen werden met grote vrachtwagens naar het Annapark vervoerd. “Een operatie die in samenwerking met De Middelpas Hoveniers en Boomkwekerij Ebben is uitgevoerd. Het vrijmaken van de bomen, het speciale transport en herplaatsen van de bomen eist grote vakkundigheid door professionele partijen. Hierdoor zullen deze bomen op de monumentale St. Annalaan naar alle waarschijnlijkheid nog een lang en gezond leven voor de boeg hebben”, vertelt een trotse Van der Velden.

De aanplant van deze bomen is niet het laatste groene wapenfeit van de Renschdael Groep. De ontwikkelaar blijft de komende jaren werken aan het versterken van deze naar eigen zeggen  ‘uniek groene parel van Venray’.

Uit de krant