<p>De plaatsing van een van de negen lindebomen in het Annapark.&nbsp;</p>

De plaatsing van een van de negen lindebomen in het Annapark. 

(Persfoto)

Annapark adopteert negen lindebomen

Opnieuw biedt de Renschdael Groep op het Annapark in Venray volwassen bomen een tweede leven. In de afgelopen dagen werden negen volwassen lindebomen getransporteerd vanuit Swolgen naar het Annapark in Venray. Bomen die anders waren gekapt in verband met nieuwbouw. 

Marc van der Velden, projectontwikkelaar bij de Renschdael Groep, spreekt van een bijzonder moment: “Het is fantastisch dat wij deze lindebomen een tweede leven kunnen bieden en daarmee de cultuurhistorische groenstructuur op het Annapark verder versterken. We zijn volop bezig met het schrijven van nieuwe geschiedenis op deze prachtige plek; zo worden er monumenten gerestaureerd en karakteristieke gebouwen getransformeerd. Door de inbreng van nieuw leven in de vorm van deze negen volwassen lindebomen versterken wij de biodiversiteit op het Annapark en voegen letterlijk jaarringen toe.”

De bomen werden met grote vrachtwagens naar het Annapark vervoerd. “Een operatie die in samenwerking met De Middelpas Hoveniers en Boomkwekerij Ebben is uitgevoerd. Het vrijmaken van de bomen, het speciale transport en herplaatsen van de bomen eist grote vakkundigheid door professionele partijen. Hierdoor zullen deze bomen op de monumentale St. Annalaan naar alle waarschijnlijkheid nog een lang en gezond leven voor de boeg hebben”, vertelt een trotse Van der Velden.

De aanplant van deze bomen is niet het laatste groene wapenfeit van de Renschdael Groep. De ontwikkelaar blijft de komende jaren werken aan het versterken van deze naar eigen zeggen  ‘uniek groene parel van Venray’.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten