Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Een beeld van de opnames voor de film Pijn.&nbsp;</p>

Een beeld van de opnames voor de film Pijn. 

(Persfoto)

Subsidie Limburg Film Fonds voor speelfilm Guido Coppis

Liefst 35 nieuwe filmprojecten deden begin dit jaar een gooi naar subsidie uit de pot van het Limburg Film Fonds. In totaal werd voor ruim 550.000 euro subsidie aangevraagd, terwijl het jaarbudget van het fonds rond de twee ton ligt.

Tot de gelukkigen hoort onder anderen de 22-jarige Venrayse regisseur Guido Coppis wiens eerste lange speelfilm Pijn vanaf eind deze zomer gaat draaien. Pijn wordt geproduceerd door The Rogues. Pijn gaat over Mark, die lijdt aan een intense zelfhaat. Zo doet hij al maanden niets aan zijn hevige tandpijn, toont hij geen enkele emotie en slaat zijn onmacht zijn leven zin te geven regelmatig om in gewelddadig gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat een liefdevolle maar bizarre band waardoor Mark gedwongen wordt te veranderen. Coppis ontvangt als bijdrage voor zijn project vanuit het Limburgse filmfonds een bedrag van 40.000 euro.

Filmmakers kunnen twee keer kans maken op geld uit het Limburg Film Fonds. De eerste rond is de zogeheten ‘voorjaarscall 2021’ waaruit nu dertien projecten geselecteerd zijn. De komende maanden volgt nog een tweede aanvraagronde.

Voor meer informatie over alle toekenningen klik hier

Voor meer informatie over het werk van Guido Coppis klik hier. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten