Een beeld van de opnames voor de film Pijn.
Een beeld van de opnames voor de film Pijn. Persfoto

Subsidie Limburg Film Fonds voor speelfilm Guido Coppis

Algemeen

Liefst 35 nieuwe filmprojecten deden begin dit jaar een gooi naar subsidie uit de pot van het Limburg Film Fonds. In totaal werd voor ruim 550.000 euro subsidie aangevraagd, terwijl het jaarbudget van het fonds rond de twee ton ligt.

Tot de gelukkigen hoort onder anderen de 22-jarige Venrayse regisseur Guido Coppis wiens eerste lange speelfilm Pijn vanaf eind deze zomer gaat draaien. Pijn wordt geproduceerd door The Rogues. Pijn gaat over Mark, die lijdt aan een intense zelfhaat. Zo doet hij al maanden niets aan zijn hevige tandpijn, toont hij geen enkele emotie en slaat zijn onmacht zijn leven zin te geven regelmatig om in gewelddadig gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat een liefdevolle maar bizarre band waardoor Mark gedwongen wordt te veranderen. Coppis ontvangt als bijdrage voor zijn project vanuit het Limburgse filmfonds een bedrag van 40.000 euro.

Filmmakers kunnen twee keer kans maken op geld uit het Limburg Film Fonds. De eerste rond is de zogeheten ‘voorjaarscall 2021’ waaruit nu dertien projecten geselecteerd zijn. De komende maanden volgt nog een tweede aanvraagronde.

Voor meer informatie over alle toekenningen klik hier

Voor meer informatie over het werk van Guido Coppis klik hier. 

Uit de krant