Afbeelding
Foto: pixabay

Versoepelingen per 28 april: terrassen en winkels open en exit avondklok

Algemeen

Minister-president Mark Rutte kondigde dinsdagavond aan dat verschillende coronamaatregelen worden geschrapt of versoepeld. Zo kunnen de horecaterrassen weer deels open en wordt de avondklok afgeschaft. Ook werd bekendgemaakt dat alle marken en winkels vanaf 28 april weer onder voorwaarden open mogen tot 20.00 uur. 

Daarnaast zijn bij begrafenissen weer honderd bezoekers welkom en gaan de locaties voor theorie-examens (auto-, vaar- of vliegbewijs) weer open. Op de terrassen mag je vanaf 28 april met maximaal twee bezoekers per tafeltje plaatsnemen of met meerdere mensen die tot één huishouden behoren. De terrassen mogen om 12.00 uur open, maar moeten om 18.00 uur sluiten.

Verder wordt er een maximum gesteld aan het aantal mensen dat op een terras mag zitten, afhankelijk van de ruimte. Maar ook op de grootste terrassen zouden nooit meer dan vijftig mensen mogen zitten. Ook de detailhandel mag open, zonder een afspraak te hoeven maken. De sluitingstijd voor niet-essentiële winkels gaat naar 20.00 uur

Duidelijk was al dat vanaf 26 april weer een dag in de week fysiek onderwijs wordt toegestaan voor het hbo en op de universiteit.

Voor informatie over de versoepelingen klik hier.

Uit de krant