<p>Venray presenteert op Koningsdag vanwege corona opnieuw een alternatief programma.&nbsp;</p>

Venray presenteert op Koningsdag vanwege corona opnieuw een alternatief programma. 

(Foto: Pixabay)

Vieren en herdenken op afstand

Ook dit jaar staan Koningsdag en de dodenherdenking nog in het teken van de geldende coronamaatregelen. Zowel landelijk als lokaal. 

Het Venrayse Oranjecomité heeft voor Koningsdag 2021 een alternatief programma bedacht. Vanaf 10.00 uur is er een landelijke oproep om vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin het Wilhelmus te zingen of te spelen. Tussen 12.00 en 15.00 uur is er een live-uitzending vanuit hotel-café Hulsman (niet open voor publiek). De uitzending is te volgen via Peel en Maas TV en het kanaal van Peel en Maas TV op YouTube. De uitzending wordt gepresenteerd door Gerda van Stelten en Léon Aarts en bevat onder andere interviews, een Oranje-quiz, uitslagen van de kleurwedstrijd van de basisscholen, de puzzelwedstrijd en etalagewedstrijd en muziek van Now Weej en Gert Janssen.

De ontvangst van de gedecoreerden in het gemeentehuis gaat ook dit jaar niet door.

Soberheid is ook het sleutelwoord voor de nationale dodenherdenking op 4 mei. Burgemeester Luc Winants roept iedereen op om 4 mei vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen. Ook wordt alle trompettisten en andere blazers gevraagd om twee minuten voor acht uur ’s avonds (19.58 uur) vanuit thuis het signaal ‘taptoe’ te spelen. 

Bijeenkomsten en grote groepen zijn niet toegestaan. Dat geldt dus ook voor het herdenkingsmoment om 20.00 uur. Burgemeester Winants en Gerda van Stelten van het Oranjecomité hebben eerder op de dag een krans gelegd bij het oorlogsmonument aan het Kerkpad. Om 20.00 uur wordt die kranslegging uitgezonden op Peel en Maas TV, gevolgd door de traditionele twee minuten stilte. 

Organisaties die ook een krans willen leggen, kunnen dat verdeeld over de dag doen, zodat iedereen zich aan de coronaregels kan houden. 

Mensen die op 4 mei een krans of een bloemstuk willen leggen, wordt gevraagd een mail (met daarin vermelding van de naam van hun organisatie en de plek waar ze een krans willen leggen) te sturen naar Karin Bruggeman van de gemeente Venray: karin.bruggeman@venray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten