<p>Veehouder Lucas Mooren uit Meerlo komt in de film ook aan het woord.</p>

Veehouder Lucas Mooren uit Meerlo komt in de film ook aan het woord.

(Persfoto)

Nieuwe documentaire Marijn Poels

‘Het goede doel heiligt de middelen’ is de titel van de nieuwe film van onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels. De film is sinds deze week gratis te bekijken via YouTube. In deze 55 minuten durende documentaire gaat de afwisselend in het Duitse Grünenwulsch en Meerlo woonachtige Poels op zoek naar de verwevenheid tussen goede doelen, media en overheid. Die blijkt op de thema’s landbouw, klimaat en energie groot.


Marijn Poels maakte eerder documentaires over het klimaatvraagstuk, zoals The Uncertainty Has Settled, waarmee hij bekendheid verwierf. Hierin signaleerde hij dat afwijkende perspectieven niet worden getolereerd, waarna hij op zoek ging naar het mechanisme hierachter.

Landbouw, klimaat en energie zijn thema’s die op de politieke agenda zijn komen te staan. Goede doelen blijken daarbij een grote rol te spelen. Deze zijn soms beleidsbepalend, bovendien worden veel goede doelen financieel gevoed vanuit de overheid, zo wordt macht gekocht. Dit is een wrange constructie, stelt Poels vast in zijn 55 minuten durende documentaire.

De film ging vorige week donderdag de lucht in en is binnen enkele dagen al 45.000 keer bekeken. 

Voor meer informatie: www.marijnpoels.com/gdhm.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten