Veehouder Lucas Mooren uit Meerlo komt in de film ook aan het woord.
Veehouder Lucas Mooren uit Meerlo komt in de film ook aan het woord. Persfoto

Nieuwe documentaire Marijn Poels

Algemeen

‘Het goede doel heiligt de middelen’ is de titel van de nieuwe film van onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels. De film is sinds deze week gratis te bekijken via YouTube. In deze 55 minuten durende documentaire gaat de afwisselend in het Duitse Grünenwulsch en Meerlo woonachtige Poels op zoek naar de verwevenheid tussen goede doelen, media en overheid. Die blijkt op de thema’s landbouw, klimaat en energie groot.


Marijn Poels maakte eerder documentaires over het klimaatvraagstuk, zoals The Uncertainty Has Settled, waarmee hij bekendheid verwierf. Hierin signaleerde hij dat afwijkende perspectieven niet worden getolereerd, waarna hij op zoek ging naar het mechanisme hierachter.

Landbouw, klimaat en energie zijn thema’s die op de politieke agenda zijn komen te staan. Goede doelen blijken daarbij een grote rol te spelen. Deze zijn soms beleidsbepalend, bovendien worden veel goede doelen financieel gevoed vanuit de overheid, zo wordt macht gekocht. Dit is een wrange constructie, stelt Poels vast in zijn 55 minuten durende documentaire.

De film ging vorige week donderdag de lucht in en is binnen enkele dagen al 45.000 keer bekeken. 

Voor meer informatie: www.marijnpoels.com/gdhm.

Het goede doel heiligt de middelen is de titel van de documentaire.

Uit de krant