<p>De picknicktafels aan de Maas bij Blitterswijck.&nbsp;</p>

De picknicktafels aan de Maas bij Blitterswijck. 

(Foto: Wim Wijnhoven)

Picknicktafels weer langs de Maas

De picknicktafels van Kerngroep Blitterswijck staan weer op hun vertrouwde plek aan de Maas in Blitterswijck. De tafels zijn onlangs door Ger Wijnhoven weer geplaatst in het weiland langs de Veerweg aan de Maas. Met de terugplaatsing van de tafels is het voor de inwoners van het Maasdorp weer mogelijk om daar de recreëren. “De tafels gaan iedere winter de stalling in”, vertelt Riky Rutten van Kerngroep Blitterswijck.


“Dat is maar goed ook, want met het hoge water van afgelopen winter hadden de bankjes er misschien niet meer gestaan.” Het stuk land wordt onder meer onderhouden door Henny Jenner en Riky Rutten.

Sinds de aanvang van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is het weiland verkocht aan Rijkswaterstaat in verband met de Maasbeveiliging. Bij de verkoop is een clausule opgenomen dat het weiland altijd bereikbaar moest blijven voor de inwoners van Blitterswijck. Het maaien van het gras wordt onder meer gedaan met medewerking van camping Veerhuis Tante Jet.


Rutten geeft aan dat het grasland nu nog moeilijk te bereiken is. “Maar als straks de Veerweg gerenoveerd is, dan is het terrein weer uitstekend te bereiken.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten