<p>Annie Timmermans, voorzitter Stichting Antoniushof Veulen, en burgemeester Luc Winants zetten hun handtekening.</p>

Annie Timmermans, voorzitter Stichting Antoniushof Veulen, en burgemeester Luc Winants zetten hun handtekening.

(Foto: Persfoto)

Woningen in school Veulen

De leegstaande school in Veulen wordt omgebouwd tot appartementen. Dat gebeurt op initiatief van de werkgroep en wordt ondersteund door de provincie Limburg en de gemeente Venray. Op 18 november is hiervoor de stichting Antoniushof Veulen opgericht. 

Wethouder Jan Loonen sprak vorig jaar al samen met gedeputeerde Andy Dritty de intentie uit om initiatiefnemers te helpen de scholen te transformeren tot betaalbare appartementen: “Dit zijn echt initiatieven van onderop, vanuit de kernen zelf. Daarom is het mooi dat we kunnen helpen om dit te realiseren.”

Het is de bedoeling dat in het schoolgebouw in Veulen vijf woningen gaat tellen, specifiek voor de doelgroep senioren. Bovendien komt er in de school een centrale ontmoetingsruimte om sociale cohesie tussen de bewoners te versterken. De ontwikkeling werd al vooraf gegaan door het goede voorbeeld in Castenray: daar is het voormalige schoolgebouw inmiddels verbouwd en in gebruik genomen als huisvesting voor senioren. 

De provincie ondersteunt de initiatieven met de subsidieregeling Kwaliteit Limburgse Centra met een subsidiebedrag. De gemeente draagt ook een steentje bij door de schoolgebouwen en de ondergrond over te dragen voor het symbolische bedrag van 1 euro aan de initiatiefnemers. “Daarbij vragen we ook om duurzame en energiebesparende maatregelen”, laat wethouder Loonen weten.

Met de transformatie van de scholen geeft het college van B en W uitvoering aan een wens van de raad om werk te maken van de leegstaande gebouwen. Loonen: “Ik ben blij dat we het samen met mensen uit Veulen hebben kunnen oppakken. Dit is een belangrijke ontwikkeling om ervoor te zorgen dat mensen ook in de toekomst in de dorpen kunnen blijven wonen.”

Website: https://www.antoniushofveulen.nl

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten