Foto: Pixabay

Corona: stappenplan voor heropening samenleving

Demissionair premier mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge presenteerden dinsdagavond een stappenplan voor heropening van de samenleving. 


De eerste stap gaat in op 28 april. Rutte benadrukte dat het een mogelijke datum is. Voorwaarde is dat de derde golf van het virus over zijn piek heen is. “We besluiten volgende week of het kan, en als het niet kan doen we het niet”, zei Rutte. Het kabinet hoopt dan de terrassen weer te openen en de avondklok op te heffen. Ook is dan het advies om twee mensen per dag thuis uit te nodigen in plaats van één. Buitenterrassen mogen onder voorwaarden weer open en er komt ook een verruiming voor winkels.

Iets eerder, in dezelfde week op 26 april, is het plan dat hoger onderwijsinstellingen weer onder voorwaarden fysiek onderwijs mogen geven. Wel gaat de buitenschoolse opvang (bso) per 19 april weer voor alle kinderen open. 

Op z’n vroegst wordt 11 mei de tweede stap in het openingsplan gezet. Ook dan moet het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten weer duidelijk verder zijn afgenomen.  Tot 7 juli wordt vervolgens de samenleving in stappen steeds verder geopend. Klik hier voor het volledige openingsplan.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten