<p>Lotte Demarteau samen &nbsp;met voormalig PvdA-leider Lodewijk Asscher tijdens een Maaslijn-fietsprotest in 2019.&nbsp;</p>

Lotte Demarteau samen  met voormalig PvdA-leider Lodewijk Asscher tijdens een Maaslijn-fietsprotest in 2019. 

(Foto: Persfoto)

Jongeren PvdA boos om uitstel Maaslijn

De Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA, is boos op de plannen van staatssecretaris Van Veldhoven om de verbetering van de Maaslijn mogelijk uit te stellen. Dit uitstel is een harde middelvinger naar Brabant, Gelderland en Limburg, aldus Lotte Demarteau uit Venray, landelijk bestuurslid bij de Jonge Socialisten.

De Jonge Socialisten hebben in 2019 samen met Lodewijk Asscher actie gevoerd voor de verbetering van de Maaslijn. Zij zijn onder het motto ‘je kan nog beter fietsen’ van Venray naar Nijmegen gefietst. Kort na de actie werd 60 miljoen extra geld beschikbaar gemaakt om de Maaslijn te elektrificeren en te verdubbelen. Demarteau geeft aan dat er in de tussentijd nog niets is veranderd. 

Nu blijkt dat de verbetering van de Maaslijn 79 miljoen meer kost dan verwacht en dit loopt met uitstel alleen maar op. Staatssecretaris Van Veldhoven wil dat de provincies bijdragen in deze extra kosten. Volgens Demarteau is dat reden tot zorgen. “De provincies hebben niet het geld om bij te dragen aan deze extra kosten. Ook de Tweede Kamer begrijpt dat en heeft met een ruime meerderheid het kabinet opgedragen de extra kosten op zich te nemen.”

De Jonge Socialisten verwijten Van Veldhoven blind te zijn voor de noodzakelijke benodigdheden van de provincies, de elektrificatie en verdubbeling van de Maaslijn is namelijk hard nodig. “Doordat Van Veldhoven haar verantwoordelijkheid afschuift op de provincies laat ze zien dat het kabinet geen heil ziet in het zo snel mogelijk verbeteren van de infrastructuur in Limburg, Brabant en Gelderland”, aldus Demarteau.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten