<p>De opening van terrassen en de opheffing van de avondklok worden voorlopig met een week uitgesteld naar 28 april.</p>

De opening van terrassen en de opheffing van de avondklok worden voorlopig met een week uitgesteld naar 28 april.

(Foto: Pixabay)

‘Geen versoepelingen per 21 april, mogelijk wel vanaf 28 april’

Het demissionaire kabinet gaat komende dinsdag geen versoepelingen aankondigen van de coronamaatregelen per 21 april. Dat meldt een woordvoerder van het kabinet na het Catshuisoverleg van zondagmiddag bij de NOS. 

In Den Haag werd afgelopen week gepraat over het intrekken van de avondklok en het openen van terrassen en winkels per 21 april, maar het kabinet vindt dat toch nog te vroeg. Als de besmettingscijfers het toelaten, zijn het schrappen van de avondklok en  het openen van terrassen wel voorzien voor een week later.

Eerder deze week zei de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen verbijsterd te zijn dat versoepelingen worden overwogen. De koepelorganisatie zei toen dat de druk op de ziekenhuizen ongelooflijk hoog is.

Komende dinsdag geven premier Rutte en minister De Jonge een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen.

Lees hieronder het complete artikel: 

https://nos.nl/artikel/2376334-kabinet-geen-versoepelingen-per-21-april-mogelijk-wel-vanaf-28-april.html.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten