Archieffoto Peel en Maas

Politie bekeurt 31 mensen in buitengebied

De politie heeft zondag in het buitengebied van vijf plaatsen in Noord-Limburg 31 boetes uitgedeeld. 

De boetes werden gegeven voor zogeheten geslotenverklaringen, het niet volgen van aangegeven routes, loslopende honden en voor inrichtingseisen voor motoren.De controles vonden plaats in Mook, Plasmolen, Well, Geijsteren en Vredepeel tussen 8.00 en 14.00 uur. 

Het ging om een gezamenlijke actie waarbij diverse partners betrokken waren, zoals de Koninklijke Marechaussee, gemeenten, de Groene Brigade en natuurbeheerders. “Aanleiding voor de controles was de druk op de natuur die in deze coronatijd groot is. Zo is er overlast van achtergebleven zwerfvuil en houden sommige recreanten zich niet aan de regels. Daarnaast is het broedseizoen in volle gang en gaan reeën in deze tijd lammeren”, aldus een woordvoerder. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten