Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

Meer miljoenenwoningen in Noord-Limburg

Het aantal woningen dat een miljoen euro of meer waard is, is afgelopen jaar zowel landelijk, als in Limburg gestegen. Dat meldt vastgoeddatabedrijf Calcasa. De krapte op de woningmarkt stuwt de prijzen omhoog en daardoor komen er vanzelfsprekend meer miljoenenwoningen. Het afgelopen jaar betaalden kopers van bestaande woningen volgens cijfers van het CBS gemiddeld 7,8 procent meer dan in 2019.

Noord-Limburg telde eind 2020 130 miljoenenwoningen. Eind 2019 ging het nog om tachtig miljoenenwoningen. Het gaat dus om een stijging van 62,5 procent. Per duizend koopwoningen waren eind 2020 in Noord-Limburg 1,6 woningen één miljoen euro of meer waard.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten