Blij met een ei: Project Paasei bracht afgelopen paaszondag een glimlach op het gezicht van velen.
Blij met een ei: Project Paasei bracht afgelopen paaszondag een glimlach op het gezicht van velen. Foto: Rikus ten Brücke

Project Paasei geste horeca Venray

Algemeen

Afgelopen zondag was het centrum van Venray en een vijftal kerkdorpen het toneel van Project Paasei. De horecagelegenheden die het initiatief namen tot het verstoppen van de paaseieren kijken met tevredenheid terug op deze activiteit. “Je komt weer in contact met je gasten en ziet de mensen opnieuw genieten van een klein beetje vermaak”, meldt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting namens de organisatoren.

Project Paasei kwam tot stand uit de succesvol verlopen picknickactie eind maart. In een dag tijd verkochten de horecaondernemers ruim 500 pakketten en wisten hiermee landelijke nieuwsaandacht te vergaren. “We zetten de Venrayse horeca als collectief, en Venray als levendig centrum op de kaart, daar is het ons om te doen in deze coronatijd.”

De opbrengsten van de picknick verdeelden de ondernemers niet over de verschillende zaken, dit zou een druppel op de gloeiende plaat zijn. In plaats daarvan sloegen de ondernemers de handen ineen en bedachten ze een nieuwe actie. De opbrengst van de picknick werd aangewend om cadeaubonnen te kopen bij de deelnemende bedrijven. Deze cadeaubonnen werden vervolgens, middels een code in een paasei, verstopt in het Venrayse centrum en de deelnemende dorpen.

In totaal zijn door de horeca ruim 140 eieren verstopt met een totaalbedrag aan cadeaubonnen dat boven de 1500 euro lag. De deelnemende bedrijven ontpopten zich wederom als een sterk collectief. De horeca-ondernemers zijn zich op dit moment aan het beramen op nieuwe initiatieven en hebben, als ze tijdens de komende persconferentie wederom slecht nieuws krijgen, hun vizier ook al voorzichtig gericht op Koningsdag 23 april 2021.

De horeca is al sinds medio oktober vorig jaar noodgedwongen gesloten vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen de gaan. Terwijl de zaken vooralsnog alleen geopend zijn voor afhalen en bezorgen, proberen de ondernemers in Venray op zoek te gaan naar alternatieven om coronaproof toch wat te organiseren.

binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
Afbeelding
Kei d’r Nève viert jubileum Algemeen 34 minuten geleden
Afbeelding
‘Op eigen risico met bouw gestart’ Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
‘Veel verborgen leed is opvallend’ Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bloembakken in kerkdorpen Video gisteren
Afbeelding
Positieve cijfers voor Pantein in 2021 Algemeen 20 mei, 16:14
Afbeelding
Concentratie bij eindexamenleerlingen Metameer Algemeen 20 mei, 11:52
Afbeelding
Venrays Museum zoekt verbinding met Hokjesgeest Algemeen 20 mei, 11:47
Afbeelding
Grote verbouwing voor De Linde Algemeen 20 mei, 08:59