<p>Blij met een ei: Project Paasei bracht afgelopen paaszondag een glimlach op het gezicht van velen.&nbsp;</p>

Blij met een ei: Project Paasei bracht afgelopen paaszondag een glimlach op het gezicht van velen. 

(Foto: Rikus ten Brücke)

Project Paasei geste horeca Venray

Afgelopen zondag was het centrum van Venray en een vijftal kerkdorpen het toneel van Project Paasei. De horecagelegenheden die het initiatief namen tot het verstoppen van de paaseieren kijken met tevredenheid terug op deze activiteit. “Je komt weer in contact met je gasten en ziet de mensen opnieuw genieten van een klein beetje vermaak”, meldt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting namens de organisatoren.

Project Paasei kwam tot stand uit de succesvol verlopen picknickactie eind maart. In een dag tijd verkochten de horecaondernemers ruim 500 pakketten en wisten hiermee landelijke nieuwsaandacht te vergaren. “We zetten de Venrayse horeca als collectief, en Venray als levendig centrum op de kaart, daar is het ons om te doen in deze coronatijd.”

De opbrengsten van de picknick verdeelden de ondernemers niet over de verschillende zaken, dit zou een druppel op de gloeiende plaat zijn. In plaats daarvan sloegen de ondernemers de handen ineen en bedachten ze een nieuwe actie. De opbrengst van de picknick werd aangewend om cadeaubonnen te kopen bij de deelnemende bedrijven. Deze cadeaubonnen werden vervolgens, middels een code in een paasei, verstopt in het Venrayse centrum en de deelnemende dorpen.

In totaal zijn door de horeca ruim 140 eieren verstopt met een totaalbedrag aan cadeaubonnen dat boven de 1500 euro lag. De deelnemende bedrijven ontpopten zich wederom als een sterk collectief. De horeca-ondernemers zijn zich op dit moment aan het beramen op nieuwe initiatieven en hebben, als ze tijdens de komende persconferentie wederom slecht nieuws krijgen, hun vizier ook al voorzichtig gericht op Koningsdag 23 april 2021.

De horeca is al sinds medio oktober vorig jaar noodgedwongen gesloten vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen de gaan. Terwijl de zaken vooralsnog alleen geopend zijn voor afhalen en bezorgen, proberen de ondernemers in Venray op zoek te gaan naar alternatieven om coronaproof toch wat te organiseren.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten