Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De asperge is een bijzonder streekproduct.&nbsp;</p>

De asperge is een bijzonder streekproduct. 

(Foto: Petra Lenssen)

Ontdek het witte goud per fiets

Het aspergeseizoen is weer gestart. Op diverse plaatsen in Noord- en Midden-Limburg worden de asperges op dit moment gestoken. De asperge is een bijzonder streekproduct, waar Limburg terecht trots op is. Deze bijzondere groente wordt niet voor niets ‘Koningin der Groente’, ‘het Witte Goud’ en ‘Parel van het Land’ genoemd. Limburg Marketing heeft een aantal mooie aspergefietstochten samengesteld.


De routes gaan door het buitengebied, langs aspergevelden en door gezellige dorpen. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om bij een boerderijwinkeltje alvast wat heerlijke verse asperges te kopen. Maar ook verschillende horecagelegenheden langs de routes bieden de lekkerste (asperge) take-away gerechten.

Niet alleen in het seizoen, maar ook daarbuiten zijn deze routes absoluut de moeite waard om te fietsen. De mooiste asperge-fietsroutes staan op www.hartvanlimburg.nl/nl/asperges. Hierop staan ook aspergearrangementen voor een weekendje weg of langer verblijf in Noord- en Midden-Limburg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten