Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: persfoto

Les over geluk in de schouwburg

Wat is geluk? Deze vraag staat centraal tijdens het theatercollege van Guido Weijers in de schouwburg van Cuijk. Leerlingen uit de bovenbouw van Merletcollege en Metameer krijgen les in geluk.

Schouwburg Cuijk, Merletcollege en Metameer kwamen samen in actie om leerlingen even te laten ontsnappen aan alle beperkingen die de lockdown met zich meebrengt. Door de samenwerking kunnen ze jongeren meer in contact brengen met het theater. Muziekdocent Merletcollege, Linda Peterse vertelt: “Het is fantastisch om de leerlingen in de schouwburg te zien. We verwachten echt dat het hun inspireert.”

Even weg uit de werkelijkheid, samen plezier maken en lachen: iets beleven in deze bizarre tijden. Het ‘geluk kon niet op’ voor Luna, Megan en Nina die dinsdag 30 maart naar de schouwburg gingen. “Een feestje om er even uit te zijn. Weer een keer wat anders.” Een uur lang hebben de leerlingen naar de wijze woorden kunnen luisteren van Guido Weijers.

Na deze voorstelling leveren leerlingen nog een opdracht in. Kunstdocent Metameer, Veronique Verhoeven vertelt: “Als voorbereiding op dit theatercollege hebben leerlingen online verschillende cabaret- en theatervoorstellingen bekeken. Na deze voorstelling volgt er een reflectie- en creatieve opdracht voor de leerlingen van havo, vwo en vmbo tijdens de lessen ckv.”

Volgende week volgen andere klassen van de bovenbouw deze masterclass.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten